16 grudnia 2016 r. 13 uczniów z klasy II i III technikum w zawodzie technik hotelarstwa - pod opieką pana Radosława Bartkiewicza - uczestniczyło w warsztatach "Metody serwowania zup i dań zasadniczych w praktyce" w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.

Po powitaniu uczniów przez kanclerza uczelni z miejsca przystąpiono do działania. Warsztaty realizowane były w różnych salach restauracyjnych, którymi dysponuje uczelnia. Nasi hotelarze mieli możliwość pogłębienia swoich praktycznych umiejętności w zakresie serwowania zup oraz dań zasadniczych i przenoszenia zastawy stołowej oraz szkła. Nauczyli się też parzyć i serwować różne rodzaje kawy.

Gdy zajęcia dobiegły końca, uczniowie otrzymali książki z przepisami na dania z różnych zakątków świata (serwowane w restauracji uczelnianej) oraz dyplomy potwierdzające udział w warsztatach gastronomicznych.

Wyjazd był współfinansowany ze środków Gminy Polkowice.

opracowanie: Radosław Bartkiewicz
zdjęcia: Agnieszka Szewczuk

GALERIA ZDJĘĆ:

partnerzy